Van Leeuwen
Eindelijk kon ik verder, verder met mijn leven

Eindelijk kon ik verder, verder met mijn leven

Fidaa Mozher,

Van Leeuwen Buizen, Zwijndrecht

In september 2015 kwam ik aan in Nederland. Na een vlucht uit Syrië van een kleine twee weken was ik er eindelijk. Ik meldde mij bij het Centraal Opvang Asielzoekers en vanaf dat moment startte mijn leven in Nederland. Negen maanden heb ik doorgebracht in diverse asielzoekerscentra toen ik te horen kreeg dat ik in de gemeente Dordrecht kon wonen. Ik was blij, eindelijk kon ik verder, verder met mijn leven.

Eenmaal in Dordrecht aangekomen werd ik aangemeld bij Vluchtelingenwerk waar ik een paar maanden werd begeleid. Alles verliep goed en in augustus 2016 kon ik eindelijk starten met mijn inburgeringscursus. Ik was intussen als vrijwilliger werkzaam bij de dierenambulance en later het dierenasiel zodat ik me toch nuttig maakte naast de inburgering. Na een intaketoets werd mij geadviseerd het staatsexamen te doen. Vol goede moed begon ik met het leren van de Nederlandse taal en vanaf het eerste moment wist ik dat ik het inburgeringsdiploma heel snel wilde behalen. Ik wilde die taal leren, want zonder de taal geen werk. En ik wilde werken, want dat had ik in Syrië ook altijd gedaan. Ruim één jaar later, kreeg ik van de docent te horen dat ik mijn inburgeringsexamens kon inplannen en dat deed ik natuurlijk, allemaal tegelijk. Gelukkig slaagde ik in één keer.

Weer was ik een stap verder. Terwijl ik na het afleggen van de examens al was begonnen met oriënteren op werk, kon ik nu ook écht aan de slag. Ik moest wel eerst een baan vinden en via diverse vacaturesites zocht ik naar werk. Mijn interesse ging uit naar de logistiek. Op de website van Tempo Team uitzendbureau zag ik de vacature van order-picker. Ik stuurde een mail met daarin een stukje over mezelf, waar ik vandaan kom, mijn ervaring en natuurlijk mijn motivatie. Dezelfde dag nog kreeg ik een positieve reactie van het uitzendbureau. Ik mocht bij hen op gesprek komen om kennis te maken.

Het gesprek verliep goed en een week later kon ik al starten, starten bij Van Leeuwen Buizen. Wat was ik blij dat mijn eerste sollicitatie zo positief was gelopen en dat ik nu gewoon aan het werk kon gaan! Mijn eigen geld verdienen, maar ook mijn kwaliteiten en ervaring inzetten. Het werken als order-picker ging goed. De ene week vroege dienst en de andere week late dienst. Het was even wennen, maar dan had je ook wat. Een hardwerkend team van mensen die dagelijks de verschillende buizen, van diverse afmetingen uit de enorme loods picken. Ik kreeg het ritme te pakken en met de tijd wilde ik meer leren, meer kunnen. Ik benutte de mogelijkheden binnen Van Leeuwen Buizen.

Toen in december 2018 bekend werd dat men op zoek was naar een nieuwe voorman, zag ik mijn kans schoon. In januari 2019 ben ik dan ook begonnen in mijn nieuwe functie. Tot op heden bevalt het werken als voorman heel goed en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Ik leer veel nieuwe dingen, heb andere taken en werkzaamheden erbij en samen met mijn team, bereik ik veel. Het motiveren van de medewerkers, de gestelde doelen halen en zonder achterstanden de deur achter mij te sluiten geeft mij enorm veel voldoening.

Informatie

Locaties

Bekijk alle locaties

 

Buizen van CO2 gereduceerd staal verkrijgbaar!


Ik wil meer informatie


Ga naar de webshop