Van Leeuwen
Feedback van jonge mensen over ons bedrijf is erg belangrijk

Feedback van jonge mensen over ons bedrijf is erg belangrijk

Naomi de Jong, Van Leeuwen Buizen Zwijndrecht

Van Leeuwen biedt stagiair(e)s een plek om ervaring op te doen binnen een groot internationaal bedrijf. Kim Wagenmakers en Elise Nijhof hebben hun stageperiode net afgerond. Wat de stagiaires vooral is opgevallen, is de open en gezellige sfeer bij Van Leeuwen. Of zij na hun studie bij Van Leeuwen willen werken? Deze en andere vragen heb ik ze aan het eind van hun stageperiode voorgelegd.

Mijn naam is Naomi de Jong en ik ben werkzaam op de afdeling Human Resources. Eén van mijn verantwoordelijkheden is het begeleiden van stagair(e)s bij Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht. Ik vind het erg belangrijk om van jonge mensen te horen hoe zij hun tijd bij ons bedrijf hebben ervaren. Daar kunnen we veel van opsteken.

De stagiaires

Kim Wagenmakers is 21 jaar en doet de opleiding Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool te Breda. Kim heeft bij Van Leeuwen haar afstudeerstage gelopen, op de afdeling verkoop.

Elise Nijhof is 23 jaar en doet de opleiding Logistiek en Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Elise heeft bij Van Leeuwen haar afstudeerstage gelopen, op de afdeling inkoop.

Waarom heb je voor Van Leeuwen gekozen als stageplek?

Kim: Ik wilde graag bij een groot bedrijf stage lopen, om daar zoveel mogelijk van te leren voor later.

Elise: Door mijn minor inkoop werd ik nieuwsgierig naar hoe het er in de praktijk aan toe gaat bij een internationaal groot bedrijf.

Wat heb je gedaan tijdens je stage?

Kim: Ik heb onderzocht hoe de afzet van naadloze dikwandige buizen verhoogd kan worden. Naast het werken aan mijn onderzoek mocht ik mee naar verschillende beurzen, waaronder de Maritime Industry beurs in Gorinchem. Dit was erg leuk en leerzaam om een keertje mee te maken.

Elise: Om snel in te kunnen spelen op wat er speelt in de branche moet Van Leeuwen flexibel omgaan met de voorraad. Dit betekent dat het inkoopproces zo efficiënt en effectief mogelijk moet zijn. Voor mijn onderzoek heb ik dit proces in kaart gebracht en naar knelpunten gekeken.

Wat heeft je verrast bij Van Leeuwen?

Kim: Op de afdeling hing altijd een leuke sfeer. Iedereen maakte tussen de werkzaamheden door gezellig een praatje met elkaar. Iedereen was ook altijd zeer behulpzaam om vragen te beantwoorden, dingen uit te leggen of toe te lichten. Ik kon altijd bij verschillende mensen terecht met vragen, en hoefde nooit lang te wachten op reactie of een antwoord.

Ook heb ik gesprekken gevoerd met managers, medewerkers en klanten om het bedrijf en de markt buiten Van Leeuwen te leren kennen. Vervolgens heb ik wat er intern en extern gebeurt tegen elkaar afgezet voor mijn onderzoek. Hieruit heb ik conclusies kunnen trekken over hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Elise: Ik heb veel gesprekken gevoerd met Business Unit Managers en andere medewerkers, om de werkwijze binnen Van Leeuwen in kaart te brengen. Hierdoor heb ik ontdekt dat er binnen één proces op verschillende manieren gewerkt wordt. Communicatie tussen de medewerkers is daarom superbelangrijk.

Bij Van Leeuwen werken heel enthousiaste en behulpzame mensen. Medewerkers delen graag hun visie over hoe processen verlopen en waar verbeterpunten liggen. Er heerst een goede sfeer op de afdeling en het was erg leuk om hier de mensen te leren kennen. 

Zou je in de toekomst willen werken bij Van Leeuwen?

Kim: Na mijn opleiding wil ik waarschijnlijk nog een master doen of gaan reizen. Verder lijkt een baan in de marketing mij erg interessant. Als het kan, zou ik zeker de marketingafdeling  van Van Leeuwen willen ondersteunen. Ik ben van het face to face contact met klanten; ik wil iemand kunnen zien als ik met iemand praat.

Elise: Ik wil graag werken op een logistieke afdeling bij een groot bedrijf. Misschien bij Van Leeuwen, wie weet! In elk geval kies ik voor een grote logistieke afdeling om brede ervaring op te doen. 

Zou je ook internationaal willen werken?

Kim: Om later op projectbasis tijdelijk veel te reizen, of in het buitenland te werken, lijkt mij heel leuk. Het is een perfecte manier om in aanraking te komen met verschillende culturen. En de normen en waarden die ze daar hebben te leren kennen. Vooral Amerika en Australia trekken mij aan.

Elise: Liever wil ik eerst een aantal jaar ervaring opdoen binnen een bedrijf in Nederland. Ik denk dat ik in de verre toekomst wel voor een internationaal bedrijf wil werken. Om te ervaren hoe het is om met andere culturen en gebruiken om te gaan. 

Wat is jullie eindoordeel over Van Leeuwen?

Van Leeuwen is een dynamisch, groot en internationaal bedrijf. Alles loopt continu door en je moet snel kunnen reageren. De uitdaging daarbij is om precies te leveren wat de klant wil. Wij vonden het heel erg leerzaam om als stagiaires een kijkje in de hectische keuken van Van Leeuwen te krijgen. Voor onze stage hadden we hier nog niet echt een beeld van. Wij zouden het anderen zeker aanraden om hier stage te lopen. En de levendige branche van de stalen buizen te ontdekken!

Informatie

Locaties

Bekijk alle locaties

 

Buizen van CO2 gereduceerd staal verkrijgbaar!


Ik wil meer informatie


Ga naar de webshop