Van Leeuwen
Ik zou iedere student aanraden om bij Van Leeuwen aan de slag te gaan

Ik zou iedere student aanraden om bij Van Leeuwen aan de slag te gaan

Sean Lansbergen, 
student Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam.

Van Leeuwen biedt stagiairs zoals ik een plek om ervaring op te doen binnen een groot internationaal bedrijf. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen als stagiair op de afdeling Corporate Finance. Wat mij hier in het bijzonder opviel was de betrokkenheid van de collega’s en de vrijheid die ik tijdens mijn onderzoek kreeg.

Waarom Van Leeuwen?

In mijn derde studiejaar heb ik bij een internationale dienstverlenende onderneming stage gelopen, namelijk bij de Rabobank. Na deze stage leek het mij een leukere en verstandige uitdaging om bij een internationale handelsonderneming af te studeren. De keuze viel toen snel op de Van Leeuwen Buizen Groep.

De opdracht

Bij de Van Leeuwen Buizen Groep was behoefte aan een onderzoek naar de meest optimale interne verrekenprijzen. Allereerst ben ik in gesprek gegaan met verschillende Van Leeuwen collega’s bij een paar van haar werkmaatschappijen. Op die manier heb ik de probleemstelling geconcretiseerd en ben ik alvast op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. Vervolgens heb ik de oplossing die meeste doelen dient uitgewerkt en aanbevolen .

Vrijheid en betrokkenheid

Twee aspecten hebben mij verrast, namelijk de vrijheid die ik kreeg en de betrokkenheid van de collega’s. De invulling van het onderzoek mocht ik grotendeels zelf bepalen. Deze verantwoordelijkheid heb ik als zeer prettig ervaren.

Naast mijn vaste begeleider waren de overige collega’s ook erg betrokken bij het onderzoek. Zij stonden altijd open voor vragen en gaven advies. Als ik bijvoorbeeld gegevens uit de systemen nodig had, zag ik deze vaak al op dezelfde dag in mijn mailbox binnen komen. 

Ervaren professionals

Van Leeuwen is een bedrijf waar ervaren professionals werken, die het leuk vinden om hun kennis over te dragen aan andere collega’s. Naast de hoeveelheid kennis die beschikbaar is, zijn de collega’s geïnteresseerd. Een van de kernwaarden van Van Leeuwen is ‘continuïteit’, waar innovatie en ontwikkeling centraal staan op weg naar een mooie toekomst. Als het mogelijk zou zijn zou ik ook na mijn studie mijn steentje willen bijdragen aan de mooie toekomst die Van Leeuwen voor zich heeft.

Mijn eindoordeel

Van Leeuwen heeft mij goed geholpen aan een enorm leuke en interessante opdracht, waar ik veel heb mogen leren van professionals. Persoonlijk zou ik iedere student aanraden om bij Van Leeuwen aan de slag te gaan.

Informatie

Locaties

Bekijk alle locaties

Bezoek ons op de Maritime Industry beurs!

Vraag hier uw gratis toegangsbewijs aan:

 

Buizen van CO2 gereduceerd staal verkrijgbaar!


Ik wil meer informatie


Ga naar de webshop