Van Leeuwen
Van Leeuwen viert jubileum met symposium over innovatie

Van Leeuwen viert jubileum met symposium over innovatie

De Van Leeuwen Buizen Groep organiseerde op 11 november in het kader van haar negentigjarig bestaan een symposium voor relaties. Onder de vlag “4-Dimensions towards 2024 – Innovations that will impact your business” werden de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van materiaal, productieprocessen en distributie verkend.

Van Leeuwen werd in 1924 opgericht en heeft zich ontwikkeld van een eenmansbedrijf tot een internationale handelsonderneming in stalen buizen, met zo’n vijftig vestigingen actief in vrijwel alle industriële sectoren. Ontwikkelingen in de keten, van materiaal tot productie tot distributie, zullen van invloed zijn op alle partijen die actief zijn in deze keten, van producent tot distributeur tot klant.

Op het programma stonden diverse sprekers met elk een specialisme op een deel van deze keten. Prof. dr. René de Koster, Hoogleraar Logistiek en Operations Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, sprak over de impact van technologische ontwikkelingen op de logistiek. Prof. dr. Ian Richardson, Hoogleraar Materials Science, Technische Universiteit Delft ging in op de innovaties in de metaaltechnologie. Ir. Daan Kersten MBA, medeoprichter en CEO Additive Industries, gaf een blik in de toekomst waarin 3D printing een steeds grotere plaats zal innemen. Ook het perspectief van een klant werd ingebracht, via ir. Wouter Kruijt, Directeur Technology Services bij Royal IHC. Hij ging in op de veranderende vraag als gevolg van product- en procesinnovatie.

Dagvoorzitter Astrid Joosten leidde het programma en de discussie met de sprekers en met het publiek, bestaande uit zo’n 150 klanten, relaties en managers van Van Leeuwen. Gastheer Boud van Beurden, Algemeen Directeur Van Leeuwen Zwijndrecht: “Van Leeuwen volgt de innovatieve ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de business van onze klanten op de voet. Belangrijkste conclusie uit dit symposium is dat de grootste kansen liggen in samenwerking in de keten en het gezamenlijk investeren. Wij zullen met onze producten en diensten actief hierop inspelen.”

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Voortdurend vernieuwen binnen de keten is essentieel geweest voor de continuïteit van Van Leeuwen in de afgelopen decennia. Innovatie zal ook in de komende tien jaar de sleutel zijn tot blijvend succes. Een intrigerende uitdaging in een veranderende markt, die we op basis van de sterke onderneming die in negentig jaar is opgebouwd en onze deskundige medewerkers aan kunnen.”

In het kader van het negentigjarig bestaan organiseert Van Leeuwen deze week tevens voor de eigen medewerkers en gepensioneerden een jubileumfeest op het eigen terrein in Zwijndrecht.

 

Op de foto v.l.n.r.: Boud van Beurden, Algemeen Directeur Van Leeuwen Zwijndrecht; Wouter Kruijt, Royal IHC; René de Koster, Erasmus Universiteit; Ian Richardson, Technische Universiteit Delft; Daan Kersten, Additive Industries; Astrid Joosten.

Information

Locations

View all locations